Matematik

Vektorer

25. august 2018 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey. Nogen der kan hjalpe mig med dan opgave?

Vedhæftet fil: Billede2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2018 af mathon

a)

                           \small \begin{array}{lcccr} \overrightarrow{S}& = & \overrightarrow{K}+\overrightarrow{L}\\ \overrightarrow{S}&=&\begin{pmatrix} 54\cdot \cos(53\degree)\\54\cdot \sin(53\degree)\end{pmatrix}+\begin{pmatrix} 50\cdot \cos(180\degree-74\degree)\\ 50\cdot \sin(180\degree-74\degree \end{pmatrix}&=&\begin{pmatrix} 18.7161\\ 91.1894 \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2018 af mathon

b)
                         \small \left | S \right |=\sqrt{18.7161^2+91.1894^2}=93.0903


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af mathon

c)
                         \small \small v=\tan^{-1}\left ( \frac{91.1894}{18.7161} \right )=78.40\degree


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2018 af mathon

d)
       \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \overrightarrow{K}\cdot \overrightarrow{L}=\begin{pmatrix} 54\cdot \cos(53\degree)\\ 54\cdot \sin(53\degree) \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 50\cdot \cos(106\degree)\\ 50\cdot \sin(106\degree) \end{pmatrix}=54\cdot \cos(53\degree)\cdot 50\cdot \cos(106\degree)+54\cdot \sin(53\degree)\cdot 50\cdot \sin(106\degree)=1624.9


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.