Matematik

Bestem AB og BC

26. august 2018 af mikkeloverwatch (Slettet) - Niveau: A-niveau

"På figuren ses to ensvinklede og retvinklede trekanter ABC og BDC. Det oplyses, at AC = 8 og BC = 6.

Bestem AB og CD" 

hej gutter jeg har bestem AB ved at anvende phytagoras a^2 + b^2 = c^2. men hvordan bestemmer jeg CD? der er nemlig ikke fastgjort nogle længder :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2018 af ringstedLC

Det er en god ide at vedhæfte et billede af opgaven. Ser den sådan ud?


Svar #2
26. august 2018 af mikkeloverwatch (Slettet)

nej ikke helt kan lige vedhæfte billedet


Svar #3
26. august 2018 af mikkeloverwatch (Slettet)

dette er trekanten


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2018 af StoreNord

Vip den lille trekant 90 grader over C.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2018 af London21 (Slettet)

Du kan benytte sinus-relationerne. Nu står der at det er ensvinklede trekanter, dvs vinklerne kan du nemt komme frem til. Du kender 1 side i den lille trekant. Det skal du opstille som en ligning, sinus-relationens ligning.

Kan du bruge sinus-relationerne i opgaven? Har I arbejdet med det? Hvis ja, regner jeg med at du skal bruge sinus, hvis I ikke har, så skal du nok bruge den omvendte phytagoras-formel, som er lidt mere kompliceret :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2018 af StoreNord

De to trekanter er ensvinklede. Derfor #4.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-08-26 16-21-49.png


Svar #8
26. august 2018 af mikkeloverwatch (Slettet)

Tak for hjælpen gutter!, det giver mere mening nu :D 


Skriv et svar til: Bestem AB og BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.