Fysik

Energi

28. august 2018 af chiladak - Niveau: C-niveau

En dyppekoger afgiver effekten 2000W. Duppekogeren nedsænkes i et glas med 100g vand med temperaturen 10 grader C. Kun 75% af den tilførte energi tilføres vandet, resten går til omgivelserne.

Hvor lang tid tager det at koge alt vandet bort?

Håber der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2018 af mathon

                \begin{array} {lcccl} \textup{elenergi}&=&\textup{opvarmning af vand til kogepunktet}&+&\textup{fordampning af vand ved 100}\degree \\ \\\left (P\cdot \textbf{{\color{Red} t}} \right )\cdot 0.75^{-1}&=&m\cdot c\cdot \Delta T&+&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; m\cdot L_{fordamp} \end{array}


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.