Matematik

Trigonometri

30. august 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse.

I firkant ABCD er sidelængderne AB=7.2, BC=4.0 og AD=5.9.

Endvidere er vinkel B og vinkkel D begge 90 grader.

Nogle der kan hjælpe med løsningsforslag da jeg er på bar bund?


Svar #1
31. august 2018 af ChristianHEstbæk (Slettet)

a) Beregn længden af AC

Beregnet til 8.24

b) Beregn sidelængden CD

Hvordan skal denne løses?

c) Beregn firkantens areal

Denne forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2018 af peter lind

Beregn AC brug pytagoras

igen brug pytagoras til at beregne CD


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2018 af peter lind

beregn de to trekanters area og adder dem

retvinklede trekanters areal ½*produktet af kateterne


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. august 2018 af mathon

          \begin{array}{lcccccl} \left | AC \right |&=&\sqrt{7.2^2+4.0^2}&=8.24\\ \left | CD \right |&=&\sqrt{\left | AC \right |^2-5.9^2}&=&\sqrt{7.2^2+4.0^2-5.9^2}&=&5.75 \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.