Matematik

Trigonometri

31. august 2018 af petesweet99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg skal angive sin 60 grader og cos 60 grader.

Hvordan gøres dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2018 af SuneChr

Du ved, at cos 60º = 1/2
Find punktet i 1. kvadrant på enhedscirklen svarende til x = 0,5
sin af samme vinkel er værdien for y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2018 af mathon

på din lommeregner:

                  \small \textup{Der g\ae lder:}
                                           \small \small \begin{array} {c|c} \textup{vinkel}&\textup{v\ae rdi}\\ \hline \sin(0\degree)&\frac{\sqrt{0}}{2}\\ \hline \sin(30\degree)&\frac{\sqrt{1}}{2}\\ \hline \sin(45\degree)&\frac{\sqrt{2}}{2}\\ \hline \sin(60\degree)&\frac{\sqrt{3}}{2}\\ \hline \sin(90\degree)&\frac{\sqrt{4}}{2} \end{array}     

\small \textup{og}
                 \small \cos(v\degree)=\sin(90\degree-v\degree)      


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2018 af mathon

                 \small \sin(60\degree)=\frac{\sqrt{3}}{2}             

                 \small \cos(60\degree)=\sin(90\degree-60\degree)=\sin(30\degree)=\frac{1}{2}


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.