Matematik

Bestem linjestykke |CD|

31. august 2018 af Imhotep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er i tvivl om, hvad jeg skal gøre i opgave 4, hvor jeg har til opgave at bestemme linjestykke |CD|. Linjestykke |AB| er blevet bestemt vha. Pythagoras' læresætning. Skal jeg finde forstørrelsesfaktoren/skalafaktoren?

På forhånd tak.

Vedhæftet fil: Screenshot (37).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2018 af SuneChr

Summen af de to mindre trekanters areal er lig arealet af den store trekant.
1/2|AC||BC| + 1/2|CD||BC| = 1/2(|AC| + |CD|)|BC|


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2018 af mathon

  opgave 3:
                                 \small \frac{\left | CD \right |}{6}=\frac{6}{8}=\frac{3}{4}

                                 \small \left | CD \right|=\tfrac{3}{4}\cdot 6= \tfrac{18}{4}=\tfrac{9}{2}=4.5


Svar #4
31. august 2018 af Imhotep (Slettet)

#3

  opgave 3:
                                 \small \frac{\left | CD \right |}{6}=\frac{6}{8}=\frac{3}{4}

                                 \small \left | CD \right|=\tfrac{3}{4}\cdot 6= \tfrac{18}{4}=\tfrac{9}{2}=4.5

Hej,

Tusind tak for den hurtige besvarelse. Jeg værdsætter din arbejdsindsats!

God fredag.


Skriv et svar til: Bestem linjestykke |CD|

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.