Matematik

Forstår det ikke

02. september 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal laver opg 4-5 ,

noget hjælp kunne  godt bruges tak på forhånd

er helt lost


Svar #1
02. september 2018 af hannah9 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:matematik k.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2018 af swpply (Slettet)

Hvis vi begynder med den første af opgaverne (opgave 4).

Er du enig med at hvis (x0, y0) er ét skæringpunkt for funktionerne F(x) og g(x), da gælder der nødvendigvis at

                                                                F(x_0) = g(x_0)


Svar #4
02. september 2018 af hannah9 (Slettet)

enig


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2018 af ringstedLC

Opg. 4: Finpudsning:

\begin{align*} f(x) &= \sqrt{x}\;,\;x\geq 0\;og\;ikke\;F(x)!\\ \end{align*}

a) f(x) = g(x)

\begin{align*} f(x) &= g(x)\\ x&=\;?\\ (x,y)&=(x,g(x)) \end{align*}

b) 

\begin{align*} \left | AH \right | &=\left | CF \right |=4-2x\\ \left | DG \right | &=\left | BE \right |=4-x\\ Areal_{AEH}(x)&= \\ Areal_{BEF}(x)&= \\ Areal_{EFGH}:T(x)&= 4x^2-12x+16\\ T(x)&= Areal_{ABCD}-2\cdot \left ( Areal_{AEH}(x)+Areal_{BEF}(x) \right ) \end{align*}


Svar #6
02. september 2018 af hannah9 (Slettet)

i a)  kan man ikke sætte den op som ligning ?


Svar #7
02. september 2018 af hannah9 (Slettet)

hvordan skal jeg så skrive den ind

Vedhæftet fil:skrive.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2018 af ringstedLC

#6: Jo, det er det, vi siger i ovenstående.

#7: Mon ikke fejlen skyldes manglende definition af funktionerne?


Svar #9
02. september 2018 af hannah9 (Slettet)

forstår stadig ikke opg 5


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2018 af ringstedLC

Du har et kvadrat med siden 4. Længderne af de kortere stykker kan udtrykkes ved x som i #5 b).

Arealet af en trekant er 0.5 * h * g. Arealet af parallellogrammet er arealet af kvadratet minus de fire trekanter som er parvis lige store.

Indsæt udtrykkene for arealerne og reducer, så det ligner det som du skal gøre for.


Skriv et svar til: Forstår det ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.