Fysik

Udregning af trækkraften?

02. september 2018 af NielsThoegersen - Niveau: B-niveau

Vi har følgende:

Der trækkes, ved hjælp af en bagagevægt, en masse på 25 kg.

Der er en masse af, der trækkes, på 66 kg.

Der trækkes med en vinkel på 30°.

Vi udregner først gnidningskraften ved F=m*g=66*9.82=245.5

Derefter siger vi: 245.5=cos(30)*f(træk) <=> f(træk)=283.479.

Er disse udregninger lavet korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2018 af ringstedLC

De to første oplysninger er stærkt forvirrende. Og hvad bliver der af de 25 kg? Ligger massen på vandret underlag?

Din gnidningskraft er ikke korrekt, 66 * 9.82 = . Og der skal enheder på værdierne.


Svar #2
02. september 2018 af NielsThoegersen

Vi har et forsøg, hvor vi skal udregne trækkraften. Her bruger vi en bagagevægt til at måle det antal kilo, som vi trækker med, altså hvad bagagevægten står på, når vi trækker et objekt afsted med en konstant fart. Der stod 25 kg. på bagagevægten, da vi trak objektet med den konstante fart.

Vægten af objektet er 66 kg.

Der trækkes med en vinkel på 30°.

Kunne du mon fortælle mig, hvordan vi så skal gøre?


Skriv et svar til: Udregning af trækkraften?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.