Matematik

Geometri

02. september 2018 af Shadia2980 - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg vil bare spørger om når der står radius i anden betyder det så diameter, eller skal jeg gange radius med sig selv, f.eks. radius= 4m, skal jeg så sige 4 gange 4 eller 4 gange 2 ?

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2018 af ringstedLC

\begin{align*} r^2 &= r\cdot r\\ 2r&=2\cdot r=d \end{align*}

Det er altså kun i specialtilfældet r = 2, at de to udtryk giver det samme.


Svar #2
02. september 2018 af Shadia2980

tusind tak :)


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.