Matematik

Reducer udtrykket

03. september 2018 af Genanskaf (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg tror jeg har set mig blind på løsningen, men jeg skal reducere udtrykket

x^a*x^b/x^c

Håber i kan hjælpe mig lidt 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2018 af janhaa

x^{a+b-c}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2018 af PeterValberg

Du benytter dig af to potensregler:

a^m\cdot a^n= a^{m+n}

\frac{a^m}{a^n}=a^{m-n}

Bemærk at disse regler kun gælder, hvis rodtallet (a) er identiske.
For dit vedkommende bliver det således:

x^a\cdot\frac{x^b}{x^c}=\frac{x^a\cdot x^b}{x^c}=\frac{x^{a+b}}{x^c}=x^{a+b-c}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.