Matematik

Hjælp til reduktion af brøk

09. september 2018 af Lang93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der kan forklare mig dette reduktionstrin? Jeg er i tvivl om transformationen fra x^10 i nævneren til x^6, samt hvordan 2x^5 bliver til 2x, og at -5x^4 bliver til -5.

((2x^5-5x^4)*e^2*x)/x*10 = ((2x-5)*e^2x)/x^6

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2018 af peter lind

Man forkorter med x4 i tæller og nævner


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Lad   a=x^{-4}  og gang med a i tæller og nævner:

\frac{(2x^5-5x^4)e^{2x}}{x^{10}} = \frac{a(2x^5-5x^4)e^{2x}}{ax^{10}}= \frac{x^{-4}(2x^5-5x^4)e^{2x}}{x^{-4}x^{10}}= \frac{(2x-5)e^{2x}}{x^6}

((2x^5-5x^4)*e^2*x)/x*10

((2x^5-5x^4)*e^ ( 2*x ) )/x ^ 10 


Svar #4
09. september 2018 af Lang93 (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Hjælp til reduktion af brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.