Matematik

Ligninger med komplekse rødder

09. september 2018 af Fysikper (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Forstår ikke helt hvordan man løser denne komplekse ligning:
"(1−i)z+1=2+i.  Løsningen ønskes på rektangulær form."

        (1−i)*(a+bi)+1=2+i 
<=>  a+bi-ai+bi+1=2+i
<=>  a+2bi-ai-1=i         ?

Svaret skulle være z=i.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2018 af peter lind

Du gør det på samme måde som almindelig ligninger. Flyt 1 over på højre side og divider dernæst med 1-i. Folæng brøken med 1+i får at få facit på standart form


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

(1−i)z+1=2+i
(1−i)z=1+i
z=(1+i)/(1-i)

\frac{1+i}{1-i}=\frac{(1+i)(1+i)}{(1-i)(1+i)}=\frac{1+2i-1}{1+1}=i
 


Skriv et svar til: Ligninger med komplekse rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.