Kemi

Koncentration af opløsning

11. september 2018 af Spiderbob (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner jeg koncentrationen af kobber(II)sulfat, i en opløsning hvor 100g kobber(II)sulfatvand (1/5) opløses i 5 liter vand. Har krystalvandet nogen indflydelse på volumen af vandet? ellers skal det regnes normalt, bare hvor stofmængdekoncentrationen sættes til n(CuSO4 * 5H2O)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2018 af mathon

                \small n(CuSO_4\cdot 5\, H_2O)=n(CuSO_4)

                \small m(CuSO_4\cdot 5\, H_2O)=249.677 \; \tfrac{g}{mol}


Svar #2
11. september 2018 af Spiderbob (Slettet)

der dannes vel vand i reaktion:

CuSO4\cdot 5H2O(s)->CU^2^+(aq)+SO4^2^-(aq)+5H2O(l)

De 5 mol vand skal vel omregnes til volumen og ligge til opløsnings volumen så man får den samlede volumen og ikke får en forkert koncentration af kobber(II)sulfat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2018 af mathon

Krystalvandets volumen udgør en så minimal brøkdel af opløsningsvandets volumen, at du kan negligere det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2018 af mathon

         \small n(CuSO_4)=n(CuSO_4\cdot 5\, H_2O)=\frac{100\; g}{249.677\; \tfrac{g}{mol}}=0.40\; mol


Skriv et svar til: Koncentration af opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.