Matematik

Skæringspunkt mellem ret linje og graf hjælp

11. september 2018 af marc414 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Har bøvlet med en måde at finde skæringspunktet, mellem en graf og en ret linje. 

f(x)=2sin(x)+1

g(x)=0.5x

Har prøvet at bruge lige store koefficienters metode, dog uden held. 

Må godt bruge maple hvis det hjælper. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2018 af peter lind

Du skal løse ligningen 2sin(x) +1 = ½x. Det kan kun gøres numerisk altså evt. ved brug af maple


Svar #2
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

Tænkte nok det var noget der skulle ind i maple eller ligende, synes jeg har prøvet at stille de 2 ligninger op i mod hinanden. 

Det er dog ikke lykkeds for mig at finde frem til en x og y værdi =) 


Svar #3
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

For når jeg får x værdien, så skal den vel bare sættes ind i ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2018 af iliojacobsen

Du skal løse ligningen, som der er opstillet i #1. Der er ikke nogen y-værdi, der spiller ind her, men blot en ligning, hvor du solver 2*sin(x)+1=0,5*x,x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2018 af iliojacobsen

#3 ja præcis, og det resultat du så får er skæringen mellem grafen og linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Funktionernes grafer er givet ved  y=f(x)  og  y=g(x),  dvs. du skal sætte x ind i f eller g for at finde y.
Hvilken du vælger er lige meget, da det bestemte x netop løser ligningen f(x)=g(x)


Svar #7
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

Får bare ikke en ordentlig x værdi, når jeg sætter ligningerne op og solver for x

Har nemlig fundet skæringspunktet i geogebra, så jeg kan tjekke om det passer. Men det tæller ikke i selve afleveringen.  


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

radianer eller grader er problemet måske


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2018 af iliojacobsen

Jeg får selv skæringspunktet til at være (2.15,1.075)


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Der er 3 skæringspunkter:   (x = -1.85, x = -0.76, x = 2.91)

Vedhæftet fil:asd.png

Svar #11
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

Det er også det jeg har fået, efter jeg opdagede at den regnede i radianer til at starte med. 

Problemet er bare at den ikke skære der hvor punktet er... 

Prøver at tjekkke det hele igennem igen. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. september 2018 af iliojacobsen

Sorry, min fejl, jeg havde selv sat den til grader. Jeg får skæringspunkterne til:
(-1,848 , -0,924) og (2,912 , 1,456)


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. september 2018 af iliojacobsen

#11 det er meningen, at du skal regne i radianer, så får du den rigtige skæring


Svar #14
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

#10 

Den som skal bruges i forbindelse med den her opgave er X=2.91

Kan bare ikke få den til det, når jeg sætter ligningerne imod hinanden? 


Svar #15
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

#13 

Hov nu fik jeg selv kludret i det, præcis startede med at regne i grader, og det er dit sidste koordinatsæt der er det skæringspunkt jeg skal bruge, og som jeg har fundet frem til. Dog kun ved hjælp af geogebra, for kan ikke få mine udregninger til at passe. 


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. september 2018 af peter lind

Du skal regne i radianer. Hvad har du fået ?


Svar #17
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

Har fået det til (2.15,1.75) 

Kan ikke helt finde fejlen i min udregning


Brugbart svar (0)

Svar #18
11. september 2018 af iliojacobsen

Det har du fået, fordi du regner i grader, og du skal regne i radianer. Det er den eneste mulige forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #19
11. september 2018 af peter lind

Kan du vise os en udskrift fra maple


Svar #20
11. september 2018 af marc414 (Slettet)

Har prøvet så mange ting efterhånden, men prøver lige at skrive det ind igen, og så sender jeg et skærmbilled. 


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.