Matematik

Vektor

14. september 2018 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er et koordinatsystem med punkterne A(4,1) og B(-2,5). Man skal så bestemme \vec{AB}'s enhedsvektor \vec{e}? Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal løse det her. Distancen mellem AB er større end 1 hvordan kan der så være en enhedsvektor? Det giver ikke helt mening for mig.

Kan nogle forklare mig uden at give facit hvordan man løser denne opgaver? Et link er også fint.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2018 af peter lind

e=AB/|AB|


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2018 af mathon

               e=AB/|AB|=\small \frac{1}{\left | \overrightarrow{AB} \right |}\cdot \overrightarrow{AB}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.