Kemi

volumen tilsat HCl til stærk syre

14. september 2018 af jjtt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Vi har en opløsning fremstillet af 273 mL 0,164 M HNO3 og 0,8 M HCl, og opløsningens pH er 0,39. Spørgsmålet er , hvor mange mL HCl der er tilsat for at fremstille opløsningen.

Hvordan bestemmer jeg det. Skal vel have fat i noget med stofmængder.

Har beregnet pH i 0,164 M HNO3 til 0,7852 og stofmængden af denne syre til 0,044772 mol, men ved ikke hvordan jeg skal komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2018 af janhaa

\frac{0,273*0,164+0,8V}{0,273+V}=0,4074\\ \\ V=0,1693\,(L)=169,3\,(ml)


Svar #2
14. september 2018 af jjtt (Slettet)

#1 men hvorfor, er der nogen forklaring på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2018 af mathon

                  \small \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}\; M=10^{-0.39}\; M=0.4074\; M
                                                       

                  \small HN{O_3}'\textup{en er } 0.164 \; M


Svar #4
14. september 2018 af jjtt (Slettet)

Tsk for hjælpen, nu kan jeg se sammenhængen


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2018 af mathon

\small \textup{...med enheder}
                           \small \left [ H_3O^+ \right ]=\frac{\left ( 0.273\; L \right )\cdot \left ( 0.164\; \tfrac{mol}{L} \right )+V\cdot \left ( 0.8 \; \tfrac{mol}{L}\right )}{(0.273\; L)+V_{HCl}}=10^{-0.39}\; M


Skriv et svar til: volumen tilsat HCl til stærk syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.