Matematik

Find b.

16. september 2018 af mikkeltnielsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået følgende at vide:

(x1, y1) = (4,5) & (x2, y2) = (6,9)

Skal nu finde B.

Det er noget med at finde a først, men det kniber lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2018 af janhaa

y = ax + b

a = (9-5)/(6-4) = 4/2 = 2

y = 2x + b

5 = 8 + b

b = -3


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Linjens hældningskoefficient findes vha.

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

a = (9 - 5) / (6 - 4) = 2

b kan findes af linjens ligning y = ax + b ved at indsætte et af punkternes koordinatsæt. Vi kan fx vælge (4, 5):

5 = 2*4 + b  <=>

b = -3


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2018 af PeterValberg

#0

Se eventuelt video nr. 4 og 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Find b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.