Matematik

Hvor lang tid tager en lufthavnstur hvis der er 14 km til lufthavnen. Farten gennem byen er 40 km og i byen er der 4 km man skal køre, og lufthavnsturen på 10 km er farten 60 km/t

17. september 2018 af jegeersej123 - Niveau: 8. klasse

Hjælp hurtigst muligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2018 af PeterValberg

Hvis du kører 40 km i timen, så tager det 1/10 time (6 minutter) at køre 4 km
Hvis du kører 60 km i timen, så tager det 1/6 time (10 minutter) at køre 10 km

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
17. september 2018 af jegeersej123

Tusind tak, men har du udregningen på det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2018 af OliverHviid

Anvend, at tid=afstand/hastighed. Hvis vi fx tager byturen, så har du:

tid=4km/40km/t=0,1t (0,1 time)   0,1 time= 0,1*60=6 minutter.


Svar #4
17. september 2018 af jegeersej123

Tak til jer begge

Skriv et svar til: Hvor lang tid tager en lufthavnstur hvis der er 14 km til lufthavnen. Farten gennem byen er 40 km og i byen er der 4 km man skal køre, og lufthavnsturen på 10 km er farten 60 km/t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.