Matematik

f(x)

18. september 2018 af you123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en model kan antallet af bakterier i et forsøg beskrives ved: f(x) = 37 · x +15,

hvor f(x) er antal bakterier til tiden x, der måles i timer efter forsøgets start.

Hvornår er der 100 bakterier?
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2018 af Mathias7878

Du ved, at f(x) betegner antallet af bakterier.

Hvornår er der så 100 bakterier?

Det er der, når f(x) = 100, dvs. du har en ligning med en ubekendt 'x', der måles i timer efter forsøgets start. Løses denne ligning mht. x, finder du dit svar.

- - -

 

 


Svar #2
18. september 2018 af you123 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, men er lidt forvirret...Skal jeg så opstille det som en ligning og løse den? Så den kommer til at se således ud: f(x)= 37 · 100+15


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2018 af frodi98

Som Mathias også beskriver, skal du løse en ligning, hvor dit mål er at isolere x. 

f(x) angiver antallet af bakterier, så her indsætter du 100. 

ligningen bliver altså:

 f(x)=37 \cdot x + 15 \Rightarrow 100 = 37 \cdot x +15

Denne skal isoleres for x.  

Det gør man lige som med andre ligninger ved at få x til at stå alene. Først skal der trækkes 15 fra på begge sider, og så skal der divideres med 37 på begge sider. 


Skriv et svar til: f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.