Matematik

Differentiation af f(x)= x(2^(x)+1)

19. september 2018 af Alpha3460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der kan hjælpe mig med at differentiere f(x)= x(2^(x)+1)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2018 af mariesommer

Du skal i hvert fald bruge produktreglen som siger:

f(x) = g(x) * h(x)

f'(x) = f'(x) * g(x) + f(x) * g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2018 af mathon

             \small \small \begin{array} {lllllll} \textup{funktion:}&&f(x)&=&x\cdot \left ( 2^x+1 \right )\\ \textup{afledt funktion:}&&f{\, }'(x)&=&1\cdot \left ( 2^x+1 \right )+x\cdot \ln(2)\cdot 2^x&=&2^x\left ( 1+\ln(2)x \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2018 af mathon

\small \textbf{sammenh\ae ng:}
                               \small \left (2^x \right ){}'=\left (e^{\ln(2)x} \right ){}'=\ln(2)\cdot e^{\ln(2)x}=\ln(2)\cdot 2^x


Skriv et svar til: Differentiation af f(x)= x(2^(x)+1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.