Matematik

funktion

20. september 2018 af Nanna34 - Niveau: B-niveau

.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. september 2018 af guuoo2 (Slettet)


hældningen er   a = Δy/Δx = (y2 - y1)/(x2 - x1) = 12 / (6 - 2) = 3.

Dvs. når du går 10 frem (f.eks fra 2 til 12), så stiger y-værdien med 3*10 = 30.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan beregne f's hældning:

a = (f(6) - f(2)) / (6 - 2) = 12 / 4 = 3

Så har du at

(f(12) - f(2)) / (12 - 2) = 3  <=>

f(12) - f(2) = 3*  (12 - 2) = 30


Svar #3
20. september 2018 af Nanna34

#1


hældningen er   a = Δy/Δx = (y2 - y1)/(x2 - x1) = 12 / (6 - 2) = 3.

Dvs. når du går 10 frem (f.eks fra 2 til 12), så stiger y-værdien med 3*10 = 30.

mange tak


Svar #4
20. september 2018 af Nanna34

#2

Du kan beregne f's hældning:

a = (f(6) - f(2)) / (6 - 2) = 12 / 4 = 3

Så har du at

(f(12) - f(2)) / (12 - 2) = 3  <=>

f(12) - f(2) = 3*  (12 - 2) = 30

ka du forklare lidt mere hvorfor gøre du det som du gøre?:))))


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. september 2018 af ringstedLC

\begin{align*} 1:a &= \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{12}{6-2}=3\\ 2:a &=\frac{f(6)-f(2)}{6-2}=\frac{12}{4}=3 \end{align*}

Håber at ligheden ses. Herefter følger:

\begin{align*} 1&:Dvs.\;naar\;du\;gaar\;10\;frem\;(f.eks\;fra\;2\;til\;12),\;saa\;stiger\;y-v\ae rdien\;med\;3\cdot 10=30\\ 2&:f(12)-f(2) =3\cdot (12-2)=30 \end{align*}

Her er parallelliteten lidt mindre, men kan forhåbentlig gennemskues. Husk at y og f(x) i disse beregniger er det samme.


Svar #6
21. september 2018 af Nanna34

#5

\begin{align*} 1:a &= \frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{12}{6-2}=3\\ 2:a &=\frac{f(6)-f(2)}{6-2}=\frac{12}{4}=3 \end{align*}

Håber at ligheden ses. Herefter følger:

\begin{align*} 1&:Dvs.\;naar\;du\;gaar\;10\;frem\;(f.eks\;fra\;2\;til\;12),\;saa\;stiger\;y-v\ae rdien\;med\;3\cdot 10=30\\ 2&:f(12)-f(2) =3\cdot (12-2)=30 \end{align*}

Her er parallelliteten lidt mindre, men kan forhåbentlig gennemskues. Husk at y og f(x) i disse beregniger er det samme.

tak!!!!


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.