Matematik

Cosinus, find c - hvad er gået galt?

21. september 2018 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal finde c i følgende formel

Cos(90)=9/c

Har gjort således:

Cos(90)*c=9

c=9/cos(90)

Men resultatet siger divide by 0 error på lommeregneren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af swpply (Slettet)

Ja, som bekendt gælder der at;    cos(90°) = 0

Du kan altså ikke dividere med cos(90°) i ovenstående, da division med nul ikke er en veldefineret operation.

Du kan altså pænt slutte at løsningsmængden hørende til ligningen   cos(90°) = 9/c   er tom (dvs. den tomme mængde).


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2018 af PeterValberg

Det er fordi at cos(90º) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2018 af PeterValberg

Prøv lige at uploade selve opgaven....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Mon ikke du har taget cosinus af den forkerte vinkel?


Svar #5
21. september 2018 af Alrighty

Bestem længden af en stige

En stige med længden l står lodret opad en lodret mur. Når stigens øverste ende sænkes 3 m, skrider stigens nederste ende 9 m. vinkelret ud fra muren.

a) Tegn en skitse af forløbet vha. GeoGebra

b) Beregn stigens længde




Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du kan løse den med Pythagoras:

l2 = (l - 3)2 + 92  <=>

l2 = l2 - 6l + 9 + 92  <=>

l = 15 m


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2018 af PeterValberg

Skitse af situationen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #8
21. september 2018 af Alrighty

Hvordan kan du sætte 2 ubekendte ind i pythagoras og finde et resultat?

Også, (-3)^2 giver 9? Så hvor kommer -6l fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Der er kun én ubekendt, L.

Du har en retvinklet trekant hvor hypotenusen er L, den ene katete er L-3 og den anden katete er 9.

(L - 3)2 = L2 - 6L + 32


Skriv et svar til: Cosinus, find c - hvad er gået galt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.