Matematik

Proptonalitets faktoren

22. september 2018 af Elninoo - Niveau: B-niveau

Sammenhængen mellem to variable x og y er ligefrem proportional med proportionalitets- faktoren 1,5.

a) Tegn en graf, der viser sammenhængen mellem de to variable x og y .

Er a ikke 1,5 og B er 0? Da den altid går i gennem grafen 0?
f(x)=1,5x? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2018 af ringstedLC

Når sammenhængen mellem to variable er ligefrem proportional, er det en linæer funktion med proportionalitets-faktoren a. En lineær funktion har forskriften y = ax + b. For a = 1.5 fås:

\begin{align*} y &= 1.5x+b\Rightarrow y=1.5x\;,\;b=0 \end{align*}


Svar #2
22. september 2018 af Elninoo

Takker, så det bekræfter vel det jeg sagde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2018 af ringstedLC

Ikke helt, - du kan/skal ikke konkludere, at b = 0 for alle grafer med prop.-faktor 1.5, men hvis det forudsættes, at b = 0, hedder grafen: = 1.5x 

Det er en detalje, der viser, at du bruger alle oplysningerne-, og kun dem, i opgaveteksten.


Svar #4
22. september 2018 af Elninoo

Ja okay. Men hvornår kan jeg konkludere at en prop faktor graf ikke går igennem 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2018 af ringstedLC

Hvis b ≠ 0 skærer grafen ikke i (0, 0).


Svar #6
22. september 2018 af Elninoo

Oh okay, tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Proptonalitets faktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.