Kemi

Ph

23. september 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

hvordan kan jeg finde ph udefra molar f.eks. opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2018 af mathon

Syren er stærk og dermed helt ioniseret.

           \small \left [ H_3O^+ \right ]=c(HCl)=0.2\; M

           \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 0.2\right )=0.7
.

           \small \left [ H_3O^+ \right ]=c(HCl)=0.02\; M

           \small pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 0.02\right )=1.7


Svar #3
23. september 2018 af hellokitty3

Hvad med 0,5 m Naoh er det på samme måde


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2018 af AngelOneOne

Nej,

Her kender du ikke koncentrationen af H+ Du skal derfor anvende ligningen for ionproduktkonstanten:

Kw = [H+]·[OH-] = 1,0 · 10-14.

Beregn [OH-], og du har en ligning med en ubekendt og kan dermed beregne [H+]. Denne værdi kan du så anvende til at beregne pH ud fra metoden som Mathon har vist.

[H_{3}O^{+}]=\frac{1,0 \cdot · 10^{-14}}{0,5}=2,00 \cdot · 10^{-14}

pH = -log([H_{3}O^{+}]) =-log(2,00 \cdot 10^{-14})=13,7

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
23. september 2018 af hellokitty3

Hvor har du 1,0Ø10^-14 fra


Svar #6
23. september 2018 af hellokitty3

#4

Nej,

Her kender du ikke koncentrationen af H+ Du skal derfor anvende ligningen for ionproduktkonstanten:

Kw = [H+]·[OH-] = 1,0 · 10-14.

Beregn [OH-], og du har en ligning med en ubekendt og kan dermed beregne [H+]. Denne værdi kan du så anvende til at beregne pH ud fra metoden som Mathon har vist.

[H_{3}O^{+}]=\frac{1,0 \cdot · 10^{-14}}{0,5}=2,00 \cdot · 10^{-14}

pH = -log([H_{3}O^{+}]) =-log(2,00 \cdot 10^{-14})=13,7

/Angel

Kan jeg skrive til dig privat?


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. september 2018 af AngelOneOne

Hej,

1,0 · 10-14 er ionproduktkonstanten, som beregnes som:

Kw = [H3O+]·[OH-]

Så har du [H3O+] eller [OH-] kan du beregne koncentrationen af den manglende koncentration med ionproduktkonstantligningen.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{lidt enklere}:}

                             \small \begin{array}{llcl} \left [ OH^- \right ]=c(NaOH)=0.5\; M\\ pOH=-\log(\left [ OH^- \right ]/M)=-\log(0.5)=0.3\\ pH=14-pOH=14-0.3=13.7 \end{array}


Svar #9
23. september 2018 af hellokitty3

Mange tak 


Skriv et svar til: Ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.