Matematik

Bræk et sted imellem

23. september 2018 af Mattthhæ - Niveau: 8. klasse
Hej. Jeg har et spørgsmål vedrørende et matematakik opgave, som handler om at man skal skrive en brøk der ligger et sted imellem

Fx står der,
1/4 og 3/4
1/3 og 2/3
Og jeg forstår simpelthen ikke hvordan man gør, kan nogen af jer hjælpe mig med det.
Skriv helst formlen og svaret

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

1/3 = 0.3333333333333333333........

2/3 = 0.6666666666666666666........

Vælg en brøk der giver noget imellem de to tal.
En metodisk måde at gøre det på er f.eks. at tage gennemsnittet af de to brøker.


Svar #2
23. september 2018 af Mattthhæ

Er det så 1/2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Det er en mulighed, men der er uendeligt mange andre, f.eks:
4/11,  3/8,  2/5,  5/12,  3/7,  4/9,  5/11,  6/11,  5/9,  4/7,  7/12,  3/5,  5/8,  7/11


Svar #4
23. september 2018 af Mattthhæ

Jeg forstår virkelig ikke hvordan

Svar #5
23. september 2018 af Mattthhæ

Sådan ser opgaven ud

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

En anden metode til at finde en brøk mellem 1/3 og 2/3 er, at vælge et decimaltal mellem 1 og 2 i tælleren.
F.eks.  ligger  1.7/3  imellem 1/3 og 2/3.

Forlænges med 10, bliver 1.7/3 til  17/30, som dermed ligger mellem 1/3 og 2/3.

I den med 1/7 og 1/9 skal du først have fællesnævner ved at forlænge hver brøk med den modsatte brøks nævner. Dvs. 1/7 forlænges med 9 til 9/63, mens 1/9 forlænges med 7 til 7/63.

En brøk mellem 9/63 og 7/63 kan derefter vælges på samme måde som i de første af opgaverne


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2018 af mathon

Da brøkerne du skal finde ikke er nogle bestemte brøker, kan du f.eks. vælge middeltallet:

                \small \begin{array}{llcl} \left ( \frac{1}{4}+\frac{3}{4} \right ):2&=&1:2=\frac{1}{2}\\ \\\left ( \frac{1}{3}+\frac{2}{3} \right ):2&=&1:2=\frac{1}{2} \end{array}


Svar #8
23. september 2018 af Mattthhæ

Okay tusind tak for hjælpen ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2018 af ringstedLC

\begin{align*} {\color{Blue} \frac{1}{4}} &= \frac{2\cdot 1}{2\cdot 4}=\frac{2}{8} \\\\ {\color{Magenta} \frac{3}{4}} &= \frac{2\cdot 3}{2\cdot 4}=\frac{6}{8} \\\\ \frac{6}{8}-\frac{2}{8} &=\frac{6-2}{8}=\frac{4}{8}=\frac{1}{2} \end{align*}


Skriv et svar til: Bræk et sted imellem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.