Matematik

reducer 4a + 5a(3b + 2a) og....

23. september 2018 af rubie (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

kan i bekræft at dette er rigtig reduceret. 

Reducere 4a + 5a(3b + 2a)
For at reducere dette stykke skal man først ophæve parentesen. Det står ikke noget tegn mellem 5a og start parentesen så betyder det jeg både skal gange 3b og 2a med 5a
5a·3b=15·a·b=15ab
5a·2a=10·a^2=10a^2
Reduceret bliver det til:  4a+15ab+10a^2

opg 2 


Reducere 5a - (4b + 6a)


5a-(+4b +6a) 
når man hæver parentesen ændres fortegn
5a-4b-6a 
5a-6a=-a
Reduceret til -a-4b

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af mathon

Reducere 4a + 5a(3b + 2a)
For at reducere dette stykke skal man først gange ind i parentesen. 

                     \small 4a+\left ( 15ab+10a^2 \right )=4a+15ab+10a^2=10a^2+4a+15ab


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2018 af Eksperimentalfysikeren

#0

Ja, det er korrekt


Skriv et svar til: reducer 4a + 5a(3b + 2a) og....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.