Matematik

Differentialregning

24. september 2018 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen, jeg er virkelig tabt vedrørende denne opgave. Hvad gør jeg??

Lad f(x)= ax + b være givet. Vis, at f(x) er differentiabel og at den afledte funktion er f'(x)= a. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af swpply (Slettet)

#0
Lad ??(??) = ???? + ?? være givet. Vis, at f(x) er differentiabel og at den afledte funktion er ??′(??) = ??

Det bliver lidt svært at hjælpe med alle de spørgsmålstegn ;-)


Svar #2
24. september 2018 af Sofusfelix (Slettet)

Tja... skulle gerne være rettet nu :P


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2018 af swpply (Slettet)

Dette gøre du ved at bruge tretrinsreglen (link)


Svar #4
24. september 2018 af Sofusfelix (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad "h" er...


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

h er forskellen mellem x-værdierne for de to punkter som ligger til grund for sekanten.


Svar #6
24. september 2018 af Sofusfelix (Slettet)

Så h skal inddrages i “regnestykket”?

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.