Kemi

Udregn koncentration

24. september 2018 af Anonymlaks - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har følgende opgave hvor jeg ikke ved hvordan jeg skal regne koncentrationen af butansyre:

50,00 mL af en butansyreopløsning (C3H7COOH) titreres med 60,20 mL 0,128 M NaOH.

Beregn butansyrens koncentration.

Hvordan skal opgaven gribes an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af mathon

\small \textup{molforhold }C_3H_7COOH:NaOH=1:1

                           \small \small \begin{array} {rcllc} n(syre)&=&n(base)\\ V_s\cdot c_s&=&V_b\cdot c_b\\ \left ( 0.050\; L \right )\cdot c_s&=&(0.0602\; L)\cdot (0.128\; M)\\ c_s&=&\frac{0.0602\; L}{0.050\; L}\cdot (0.128\; M)&=0.154\; M \end{array}                                         


Svar #2
24. september 2018 af Anonymlaks

Tak mathon!


Skriv et svar til: Udregn koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.