Matematik

Finde højden af en trekant

01. oktober 2018 af Nikita02 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, hvordan finder jeg højden af en stumpvinklet trekant? Jeg kender kun det som man kan se på billedet (Er vedhæftet) Kan slet ikke forstå det, og nu har jeg researchet i 30-40 minutters tid...

Vedhæftet fil: trekant.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af mathon

Hvad skal du bruge højden til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af mathon

Arealberegning med Herons formel:

                      \small 2s=23+17+10=50

                      \small s=25

\small \textbf{\textsl{Herons arealformel:}}

                      \small T=\sqrt{s\cdot \left (s-a \right )\cdot \left (s-b \right )\cdot \left (s-c \right )}

                      \small T=\sqrt{25\cdot \left (25-17 \right )\cdot \left (25-10 \right )\cdot \left (25-23 \right )}

                      \small T=\sqrt{25\cdot 8\cdot 15\cdot 2}

                      \small T=\sqrt{5^2\cdot 4\cdot 2\cdot 3\cdot 5\cdot 2}          

                      \small T=\sqrt{5^2\cdot 4^2\cdot15}

                      \small T=5\cdot 4\cdot \sqrt{15}

                      \small T=20\cdot \sqrt{15}


Svar #4
01. oktober 2018 af Nikita02 (Slettet)

Hey, tak for svar, men fandt selv ud af det:) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{ellers}}

                      \small C=\cos^{-1}\left ( \frac{10^2+17^2-23^2}{2\cdot 10\cdot 17} \right )

                      \small h_a=10\cdot \sin\left ( 180\degree -C \right )                                 \small \textup{omend du ikke har angivet \textbf{hvilken} h\o jde.}


Skriv et svar til: Finde højden af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.