Kemi

Ligevægt??

01. oktober 2018 af Lu3kd - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg sidder virkelig fast i denne opgave, hvor vi selv skal finde frem til at beregne ionproduktet, opløselighedsproduktet og opløseligheden for den mættede opløsning af calciumhydroxid.

Håber en venlig sjæl kan hjælpe :)

Opgaven er vedhæftet.

På forhånd tak

Vedhæftet fil: Opløselighedsprodukt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af mathon

teori:
         \small \textbf{\textsl{opl\o selighed:}}
                                    \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=K_{sp}=3.1\cdot 10^{-5}\; M^3            
         \textup{Kaldes den mol\ae re opl\o selighed for \textbf{s}}
         \textup{haves:}
                                    s\cdot (2s)^2=K_{sp}

                                    4s^3=K_{sp}

                                    s=\left (\frac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}

                                    \small s=\left (\frac{3.1\cdot 10^{-5}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=0.02\; M

                                         


Svar #2
01. oktober 2018 af Lu3kd

Dette har jeg slet ikke lært noget om. Underligt..

Svar #3
01. oktober 2018 af Lu3kd

Hvordan får du 3,1 * 10^-5 M^3


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2018 af janhaa

#3

Hvordan får du 3,1 * 10^-5 M^3

tabell


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2018 af mathon

En 0.02 M opløsning af Ca(OH)er en mættet opløsning.


Skriv et svar til: Ligevægt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.