Kemi

Mængdeberegning

04. oktober 2018 af Inecto (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg vil høre om der er en som kan hjælpe mig med denne opgave!

Jeg er i gang med en kemi aflevering, men de her 2 spørgsmål er de sidste jeg mangler. Kan simpelthen ikke forstå opgaven, så vil høre om der var en som kunne hjælpe mig.

Opgave lyder:

I en beholder findes en gas, som kan være enten methen. CH4(g) eller ethen C2H6(g)

For at undersøge, hvilken gas der er tale om, foretager vi en analyse. analysen viser at 13,81 g af gassen fylder 11,4 L ved temperaturen 30 grader C og trykket 1,015bar.

a) beregn gassens molar masse

b) Hvilken af de to nævnte gasser er der tale om?

Jeg håber der er en som kan hjælpe!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2018 af mathon

            \small \textsl{Ethen}=C_2H_4


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2018 af mathon

Brug
                  \small \small n=\frac{p\cdot V }{R\cdot T}

                  \small M=\frac{m}{n}


Svar #3
04. oktober 2018 af Inecto (Slettet)

n=p·V/R·T=  1,015·11,4/13,81·30= 25,1361

Er det her rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2018 af mathon

                   \small n=\frac{(1.015\; bar\cdot (11.4\; L))}{\left (0.08314472\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+30)K)}=0.45907\; mol

                   \small M=\frac{m}{n}=\frac{13.81\; g}{0.46\; mol}=30.02\; \tfrac{g}{mol}


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2018 af mathon

eller direkte:
                   \small M=\frac{m\cdot R\cdot T}{p\cdot V}=\frac{\left (13.81\; g \right )\cdot \left (0.08314472\; \tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+30))K}{\left (1.015\; bar \right )\cdot \left ( 11.4\; L \right )}=30.08\; \tfrac{g}{mol}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.