Kemi

Syre

04. oktober 2018 af tucogon - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er fremgangsmåden til denne opgave, ift. at finde ka og pKa?

Vedhæftet fil: Syre.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af mathon

                     \small \small \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{0.1-\left [ H_3O^+ \right ]}=K_a

                     \small \frac{\left (3.8\cdot 10^{-2} M\right)^2}{(0.1 \;M )-\left (3.8\cdot 10^{-2} M \right )}=K_a

                     \small \small K_a=2.329\cdot 10^{-2}\; M

                     \small pK_a=-\log(K_a/M)=-\log\left (2.329\cdot 10^{-2} \right )=1.63


Skriv et svar til: Syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.