Matematik

lineær funktioner

05. oktober 2018 af aya111 - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe

Forkriften for to lineær funktioner f og g er givet ved

f(x)=2*x+1

g(x)=k*x-3

hvor k er en konstant

a) sæt k= -2 og bestem førstekordinaten til skæringspunktet mellem graferne for f og g

b) bestem de værdier af k, hvor skæringenspunktet mellem grafferne for f og g har en negativ førstekoordinat


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2018 af AMelev

Førstekoordinaten til skæringspunktet for de to grafer, er den x-værdi, hvor f(x) = g(x), dvs. løsningen til ligningen f(x) = g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2020 af LouisJohansen

Hvad med spørgsmål b, jeg sidder fast ved et lignende spørgsmål.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af ringstedLC

#2: Vedhæft lige et billede af opgaven, der er nok en afskriftsfejl i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2020 af LouisJohansen


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2020 af LouisJohansen

Her

Vedhæftet fil:opgave 5.png

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. september 2020 af AMelev

Løs ligningen f(x)=g(x) mht. x. Løsningen afhænger af k.
Løs så uligheden x < 0 mht. k. (Tip: se på fortegn for tæller og nævner)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2020 af ringstedLC

Nå, det var der så ikke...


Skriv et svar til: lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.