Matematik

Ligning

06. oktober 2018 af hjælpmig13579 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

(x+3)⋅(x+6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2018 af MatHFlærer

Det ikke en ligning. Bare gang ud.
(x+3)(x+6)=x*x+x*6+3*x+3*6
Hvad er resultat?

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2018 af ringstedLC

Det er kotyme, at man skriver, hvad man gerne vil have til.

"Ligning", - nedenstående er ikke en ligning, fordi der ikke er noget lighedstegn, men kan omskrives:

Man ganger hvert af ledene med hinanden:

\begin{align*} &(x+3)\cdot (x+6) \\ &{\color{Red} (+x)\cdot (+x)}+{\color{DarkGreen} (+x)\cdot (+6)}+{\color{DarkGreen} (+3)\cdot (+x)}+{\color{Cyan} (+3)\cdot (+6)} \\ &{\color{Red} x\cdot x}+{\color{DarkGreen} 6\cdot x+3\cdot x}+{\color{Cyan} 3\cdot 6} \\ &{\color{Red} x^2}+{\color{DarkGreen} 9x}+{\color{Cyan} 18} \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.