Fysik

Varmekapacitet

06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Du skal opvarme 0,25 L vand i en vandvarmer. Begyndelsestemperaturen er 8C og sluttemperaturen skal være 100C

1. Vi går ud fra, at vandets rumfang ikke ændres (væsentligt) under opvarmningen. Angiv størrelsen af det 
arbejde A, der er udført på vandet under opvarmningen

DeltaE=A+Q

Q=96.14 Kj

Hvordan finder jeg frem til A? Kender jeg DeltaE?

2. Beregn tilvæksten i vandets termiske energi.

Er det DeltaE jeg skal regne her eller er det bare = Q = 96.14 Kj? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2018 af janhaa

a)

delta U = Q + W = 0

W = -Q = -96,14 kJ


Svar #2
06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

Okay, så delta Eterm er altid 0 eller hvordan? 


Svar #3
06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

Tilvæksten er så bare Q? =96.14 Kj?


Svar #4
06. oktober 2018 af Jens8999 (Slettet)

udført arbejde, A, er det så bare = 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2018 af mathon

             Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Arbejde udført under opvarming:
Eftersom at det antages at vandets rumfang/volumen ikke ændres under opvarmningen, kan du slutte at vandet ikke har udføre noget arbejde på omgivelserne under opvarmningen. Hvorfor at

                                                                          W = 0.

Dermed kan du ligeledes slutte at omgivelserne ikke har udført noget arbejde på vandet under opvarmning.

Tilvæksten i termisk indre energi:
Termodynamikkens første hovedsætning giver at

                                                                  \Delta U = Q + W

bruger vi nu at W=0 har vi at ændringen af den indre energi under opvarming er givet ved

                                           \begin{align*} \Delta U &= Q \\ &= mc_\text{vand}\Delta T \\ &= V\rho_\text{vand}c_\text{vand}\Delta T \\ &= 0.25\,\text{L}\cdot10^{-3}\tfrac{\text{m}^3}{\text{L}}\cdot 997\tfrac{\text{kg}}{\text{m}^3}\cdot4.18\tfrac{\text{kJ}}{\text{kg}\cdot \text{K}}\cdot92\,\text{K} \\ &= 96\,\text{kJ} \end{align*}

Husk, du kun kan angive resultatet til to betydende cifre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2018 af swpply (Slettet)

#1

a)

delta U = Q + W = 0

W = -Q = -96,14 kJ

Dette er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Tilføjelse til svar #6:

Her er tale om en isochor proces, hvorfor at tryk-volumen arbejdet som omgivelserne udføre på vandet under opvarmning er nul.


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.