Matematik

Funktioner

07. oktober 2018 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Hej :-)!

I min aflevering er der en opgave, jeg ikke kan løse.

En metalplade er udformet som vist i den vedhæftede fil nedunder med mål i meter. Hvor den kurveformede del har form af en parabel.

a) Bestem forskriften for parabeldelen når det oplyses, at y1=4, og at parabeldelen skærer y-aksen i (0;2).

b) Bestem afstanden x2, når afstanden y2=2,32 meter.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2018 af mathon

                    


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2018 af mathon

a)

\small \textbf{\textsl{Parabel:}}
                          \small y=ax^2+2\qquad \textup{gennem(10,4)}              

                          \small 4=a\cdot 10^2+2

                          \small a=0.02       

                          \small y=0.02x^2+2      


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2018 af mathon

b)

                          \small \small 2.32=0.02{x_2}^2+2 ...      


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.