Matematik

Reducere logaritmer i brøker

08. oktober 2018 af georgyzhukov666 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. Står med denne opgave, hvori jeg skal reducere disse logaritmer i brøker. Er lidt i tvivl om hvad jeg skal gøre? Tak på forhånd

Opgaven er vedhæftet i billedet :)

Vedhæftet fil: AAAHAHHAH.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2018 af mathon

      4.
                   \small \frac{5\cdot \cancel{\ln(3)}\cdot 9\cancel{ \ln(7)}}{2\cdot \cancel{\ln(3)}\cdot 2\cdot\cancel{ \ln(7)}}=\frac{45}{4}=11\tfrac{1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2018 af mathon

 5.
                   \small \small \frac{\log(\sqrt{x})+\log\left ( \sqrt[3]{x} \right )}{2\log(x)}=\frac{\tfrac{1}{2}\log(x)+\tfrac{1}{3}\log\left (x \right )}{2\log(x)}=\frac{\left (\tfrac{1}{2}+\tfrac{1}{3} \right )\cancel{\log(x)}}{2\cancel{\log(x)}}=\frac{\frac{3+2}{6}}{2}=\frac{5}{12}


Skriv et svar til: Reducere logaritmer i brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.