Matematik

hvor meget vejer bordpladen

09. oktober 2018 af Clarie94 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej alle sammen håber i kan hjælpe mig.

jeg er helt lost.

fakta om bordpladen 

cirkelformet med radius 45cm 

26mm tyk 

massefylde på 0,72 g/cm3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Volumenet/rumfanget af bordpladen er bestemt ved

                                         \begin{align*} V &= \pi\cdot r^2\cdot h \\ &= \pi\cdot (45\,\text{cm})^2\cdot 26\,\text{mm}\cdot10^{-1}\tfrac{\text{cm}}{\text{mm}} \\ &= 16540.49\,\text{cm}^3 \end{align*}

hvorfor at massen er bordet kan bestemmes ved

                                         \begin{align*} m &= \rho V \\ &= 0.72\tfrac{\text{g}}{\text{cm}^3}\cdot 16540.49\,\text{cm}^3 \\ &= 11909.15\,\text{g} \\ &= 11.9\,\text{kg} \end{align*}

Altså vejer dette runde bord 11.9 kg.


Svar #2
09. oktober 2018 af Clarie94 (Slettet)

takker du er god til af forklare så man forstår det 


Skriv et svar til: hvor meget vejer bordpladen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.