Matematik

hjælp gerne til denne

09. oktober 2018 af Mads02032 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lineær sammenhæng er givet ved y=3x+5.

a) Bestem ændringen i y-værdierne, når x-værdierne vokser med 1. 

b) Bestem ændringen i x-værdierne, når y-værdierne vokser med 24. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af AMelev

a) Hældningskoefficienten a (som i dit tilfælde er 3) angiver tilvæksten i y-værdi, når x-værdien vokser med 1. 

b) Der er flere måder, at angribe det på, men fx a=\frac{\Delta y}{\Delta x}, hvor \Delta y og \Delta x angiver hhv. y- og x-tilvæksterne.


Svar #2
09. oktober 2018 af Mads02032 (Slettet)

hvad er svaret


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2018 af liawo (Slettet)

"Hvad er svaret"?

Hvad får du ud af det? Det kan jeg faktisk godt fortælle dig. Du får en dårlig karakter, prøv spørg om hjælp i stedet for svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2018 af PeterValberg

#0

For en lineær funktion er modellen:    y = ax + b
hvor a er den såkaldte hældningskoefficient, der svarer til
den konstante ændring på y, når x forøges med 1.

a)
I dit tilfælde er y = 3x + 5, hvilket betyder,
at ændringen på y er lig med 3, når x vokser med 1 

b)
Når ændringen på y er lig med 3, når x forøges med 1,
hvad tror du så, ændringen på y nødvendigvis må være,
når x vokser med 24 ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp gerne til denne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.