Kemi

oxidationstal

10. oktober 2018 af MariaJK (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

Hvad mener der med: giv alle atomerne oxidationstal:
NH3

NO2


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af Heptan

Der er nogle regler for oxidationstal. Fx har H næsten altid +I og O har næsten altid -II.

Da dine molekyler er neutrale (OT = 0), må det betyde at

1) OT(N) = 0 - 3*(+1) = -3 eller -III

2) OT(N) = 0 - 2*(-2) = +4 eller +IV


Svar #2
10. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Ja, sådan regnede jeg det også. 

Dvs: 
N2

OT(N) = 0 - 2*(-2) = 4

Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2018 af Heptan

Nej det er

OT(N2) = 0 - 1*(-2) = +2

OT(N) = OT(N2)/2 = +1


Svar #4
10. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Jeg er desværre ikke helt med :/ Kan du forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2018 af Heptan

Tænk på det som positive/negative ladninger:

N2O er neutralt, dvs. 0

Hvis man deler molekylet op, får man:

N22+ og O2-

Hvis man deler det endnu mere op får man

N+ og N+ og O2-

Og de ladninger svarer til oxidationstallene. Så OT(N) = +I og OT(O) = -II.


Svar #6
10. oktober 2018 af MariaJK (Slettet)

Giver N+ N+ = +1?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2018 af Heptan

Man angiver det pr atom, så N i N2O har OT = +1


Skriv et svar til: oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.