Matematik

Udregning af vinkel mellem to vektorer

12. oktober 2018 af AnneSoffia - Niveau: B-niveau

Kan ikke tage cos^-1 til det resultat jeg har fået, da det er -1,4. Dette betyder altså jeg har lavet en regnefejl et sted, men kan simpelthen ikke se hvor? Har vedhæftet et dokument af mine udregninger, så hvis en af jer kan se hvor, ville det være en kæmpe hjælp:)

Vedhæftet fil: IMG_5145.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2018 af mathon

         \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|} \textup{vektor(er)}&\textup{vektorl\ae ngde}\\ \hline \overrightarrow{AB}=\bigl(\begin{smallmatrix} -2\\3 \end{smallmatrix}\bigr)&\sqrt{13}\\ \hline \overrightarrow{AC}=\bigl(\begin{smallmatrix} 4\\-2 \end{smallmatrix}\bigr)&2\sqrt{5}\\ \hline &\textup{skalarprodukt }\overrightarrow{AB}\cdot \overrightarrow{AC}&\textup{spids vektorvinkel}\\ \hline \bigl(\begin{smallmatrix} -2\\3 \end{smallmatrix}\bigr)\textup{ og }\bigl(\begin{smallmatrix} 4\\-2 \end{smallmatrix}\bigr))&-2\cdot 4+3\cdot (-2)=-14 &v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\left | -14 \right |}{\sqrt{13}\cdot 2\sqrt{5}} \right )=29.7\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2018 af mathon

...det er ikke 
                         \small \small \cos^{-1}\left ( \frac{\left | -14 \right |}{\sqrt{13}} \right )\cdot \sqrt{20}           \small \small \cos^{-1}\left ( \frac{\left | -14 \right |}{\sqrt{13}} \right )\cdot \sqrt{20}\qquad\textup{som du formentlig har indtastet}

men
                     \small \cos^{-1}\left ( \frac{\left | -14 \right |}{\sqrt{13}\cdot \sqrt{20}} \right )

\small \textup{s\aa \ dit problem er korrekt anvendelse af parenteser.}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2018 af mathon

korresponderer
                             https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1854511#1854518


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2018 af AMelev

Fejlen ligger ved beregningen af længden af vektor AB. Der skal parentes om (-2), så længden er kvadratrod(13), ikke kvadratrod(5).

Svar #6
12. oktober 2018 af AnneSoffia

Super, mange tak!:)


Skriv et svar til: Udregning af vinkel mellem to vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.