Matematik

Error ved indtastning af cos^-1

11. oktober 2018 af AnneSoffia - Niveau: B-niveau

Kan ikke få lov til at skrive cos^-1(-14 / √5 * √12) på min lommeregner? Hver gang jeg trykker enter kommer der domain error op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2018 af PeterValberg

prøv med:      cos^(-1)(......)
eller måske du har brugt det forkerte minus :-)
der er både et fortegnsminus og en "regneminus" på de fleste lommeregnere

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2018 af Bibo53

Argumentet for \cos^{-1} skal ligge mellem -1 og 1, ellers får du domain error. Her er dit argument

\frac{-14}{\sqrt{5}}\cdot\sqrt{12}

men måske mente du

\frac{-14}{\sqrt{5}\cdot\sqrt{12}}

Under alle omstændigheder er det mindre end -1.


Svar #3
11. oktober 2018 af AnneSoffia

Ved du hvad jeg så kan gøre for at udregne det..?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2018 af Bibo53

#3 Det kan man ikke, da det ikke er defineret. Dette skyldes, at værdimængden for cosinus er [-1,1]. Måske har du lavet en regnefejl tidligere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2018 af mathon

korresponderer
                            https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1854557


Skriv et svar til: Error ved indtastning af cos^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.