Matematik

Hvor mange funktionsværdier (eller grafpunkter) skal man kende, for at kunne bestemme forskriften for en lineær funktion, og hvordan gør man det?

13. oktober 2018 af benja12344 - Niveau: B-niveau

Hvor mange funktionsværdier (eller grafpunkter) skal man kende, for at kunne bestemme forskriften for en lineær funktion, og hvordan gør man det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2018 af mathon

Man skal kende mindst to punkter.

Hvordan:

                   \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a&b&\textup{ligning}\\ \hline &&&&\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&y_1-a\cdot x_1&y=ax+b \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange funktionsværdier (eller grafpunkter) skal man kende, for at kunne bestemme forskriften for en lineær funktion, og hvordan gør man det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.