Kemi

Hjælp til opløselighedsprodukter

13. oktober 2018 af Emothy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opløselighedsproduktet(Ko) for CaSO4 i vand er 4,93* 10-5 M2.

1)     Hvad er den molære konc. Af Calcium-ioner i en mættet opløsning af Calciumsulfat?

2)      Hvor mange gram Calciumsulfat er der opløst i én liter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2018 af janhaa

1)

x^2 =  4,93* 10-5 

x = Ca^2+ = 7,02 mM

2)

n(CaSO4)=7,02 mmol

m(CaSO4) = n*M = 0,96 g


Svar #2
13. oktober 2018 af Emothy (Slettet)

Hvad er M i det der M*n?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2018 af janhaa

M : molar mass


Svar #4
13. oktober 2018 af Emothy (Slettet)

Ok tak


Skriv et svar til: Hjælp til opløselighedsprodukter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.