Kemi

pH

14. oktober 2018 af liawo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til d)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. oktober 2018 af mathon

Middelstærk syre:

                                   \small pH=-\log\left ( \frac{-k_{s1}+\sqrt{{k_{s_1}}^2+4\cdot k_{s1}\cdot c_s}}{2} \right )

                                   

                                   \small pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pk_{s1}}+\sqrt{10^{-2\cdot pk_{s1}}+4\cdot 10^{-pk_{s1}}\cdot c_s}}{2} \right )

                                   \small pH=-\log\left ( \frac{-10^{-2.12}+\sqrt{10^{-4.24}+4\cdot 10^{-2.12}\cdot 0.00320}}{2} \right )


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. oktober 2018 af janhaa

pH = 0,5(pK1 - log(0,032))


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2018 af mathon

pka(H3PO4) = 2.12

                                 \small pH=0.5\left ( pK_a-\log(c_a) \right )       gælder for syrer med pka > 4


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.