Matematik

Procentregning

16. oktober 2018 af Consiglieri (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er formlen for denne opgave?

Jeg kender det fulde beløb, men jeg skal finde ud af hvad XX % er af beløbet.

Jeg kender beløbet uden sociale udgifter. Det samlede beløb er 103.118 kr.
Jeg skal have fundet ud af hvad beløbet er, inden der bliver lagt de 47.3% på i sociale udgifter? 
Hvordan finder jeg dette beløb? 

OBS jeg spørger ikke til hvad 47.3% af beløbet er....


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2018 af SuneChr

Kald beløbet uden sociale udgifter for x
Da har vi
x + 0,473·x = 103118
Løs da denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2018 af AMelev

Generel formel for procentisk fremskrivning:
EFTER = FØR·(1 + r), hvor r er den procentvise tilvækst i decimaltal - regnet med fortegn.

r er positiv ved stigning, moms, fortjeneste osv.
r er negativ ved fald, tab, rabat osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2018 af mathon

                  \small \begin{array}{lrcl} &\textup{EFTER}&=&\textup{F\O R}\cdot \left ( 1+\tfrac{p}{100} \right )\\ &\textup{F\O R}&=&\textup{EFTER}\cdot \left (1+\tfrac{p}{100} \right )^{-1}\\ &\textup{F\O R}&=&103'118\cdot \left (1+\tfrac{47.3}{100} \right )^{-1} \end{array}


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.