Kemi

PH

17. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

pH for eddikesyre med konc. 0,05 hvordan kan det beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

...du har jo fået svar:

CH3COOH er en svag syre     pka = 4.76

                   \small \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot (pk_a -\log(c_a))

                   \small \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot (4.76 -\log(0.05))

                   \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot (4.76 -(-1.3010))

                   \small pH=2.38 +0.65

                   \small pH=3.03

                   \small pH=3.38


Skriv et svar til: PH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.