Kemi

pH af NaH2PO4

17. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvad er pH af 0,10 Nah2po4 det er jo ikke en syre eller base så hvordan regner man det ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

\small H_2P{O_4}^-\quad \textup{er en svag syre med } pk_a=7.20

                    \small \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 7.20-\log(10^{-1}) \right )

                    \small \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left ( 7.20+1 \right )=4.10


Svar #2
17. oktober 2018 af hellokitty3

ok super tak


Skriv et svar til: pH af NaH2PO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.