Kemi

pka

17. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis man får at vide at pka = 5 for Al(H2O)63+, og man skal skrive reaktionligning for den sure reaktion og beregne pka værdien ud fra den målte ph som er 8 hvordan gør man så det


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2018 af mathon

              \small \left [ Al\cdot 6H_2O) \right ]^{3+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; \left [ Al\cdot 5H_2O(OH)) \right ]^{2+}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}

                             \small \tfrac{1}{2}\left ( pk_a-\log(c_a) \right )=pH

                             \small pk_a-\log(c_a) =2pH

                             \small \small pk_a =2\cdot pH+\log(c_a)


Svar #2
17. oktober 2018 af hellokitty3

hvorfor bliver 1/2 til 2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrcll} \textup{pH-udtryk for svag syre:}&\tfrac{1}{2}(pk_a-\log(c_a))&=&pH&\textup{der multipliceres med 2}\\ &pk_a-\log(c_a)&=&2pH&\textup{der adderes }\log(c_a)\\ &pk_a&=&2pH+\log(c_a) \end{array}


Svar #4
18. oktober 2018 af hellokitty3

jeg får pH til 2,85 er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2018 af mathon

...du har ikke oplyst koncentrationen for \small \left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}, hvorfor dit spørgsmål ikke kan besvares.


Svar #6
19. oktober 2018 af hellokitty3

jo det er det vi finder ud i forrige opgave at det er 0,2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2018 af mathon

...du har fejl i det foregående eller du har misforstået noget...


Skriv et svar til: pka

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.