Kemi

ph af Al2(SO4)3

18. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: A-niveau

Hvorfan finder man pH af en 0,10 Al2(SO4)3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du havde en opgave igår hvor du så at Al2(SO4)3 reagerede med vand og blev til 2 Al(H2O)63+ og 3 SO42-.

Så du har 

c(Al(H2O)63+) = 2 * 0,10 M = 0,20 M

Al(H2O)63+ er en svag syre med pKs = 4,89. (SO42- er en meget svag base med pKb = 12,01, så dem ser man vel bare bort fra.)

Formlen for pH i en opløsning af en svag syre:

pH = ½(pKs - log(cs))

pH = ½(4,89 - log(0,20)) = 2,8


Skriv et svar til: ph af Al2(SO4)3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.